4月7日学术讲座:The Rise of Fintech in China: Redefining Financial Services
发布时间:2017-04-06  点击数:

  讲座时间:2017年4月7日(周五)上午9:45-11:00

  讲座地点:信息管理学院212报告厅

  讲座题目:中国金融科技的崛起与对金融服务的重新定义

  The Rise of Fintech in China: Redefining Financial Services.

  讲座摘要:

  China has leapfrogged ahead to become the centre of FinTech innovation and adoption. Its revolution is a consequence of multiple factors that include unmet financial needs, ubiquitous connectivity, massive e-commerce adoption, dominant technology leaders and FinTech ready generation. In this seminar, I will discuss the key drivers of FinTech in China, its key trends and its aspiration to go global.

  讲座人简介:

  魏国基教授,现任新加坡国立大学继续教育与终生教育学院院长。此前,魏教授曾担任香港城市大学商学院资讯系统学系讲席教授,在2007-2012年间担任香港城市大学商学院院长,在2002-2007年级担任资讯系统学系系主任。魏教授为国际信息系统协会(AIS)Fellow,在2003-2004年间担任国际信息系统协会主席。在2016年国际信息系统年会上,魏教授获得国际信息系统协会颁发的终身成就奖(AIS LEO Award)。在其加入香港城市大学之前,魏教授曾担任新加坡国立大学信息系统系创系主任。作为亚洲两大信息系统学系(新加坡国立大学与香港城市大学)的系主任,魏教授经过不懈的努力将这两家信息系统系的学术排名均提升至世界前15名之列。此外,魏教授曾担任国际信息系统领域的两大顶级期刊《管理信息系统季刊》的高级编辑及《信息系统研究》副主编,在国际信息系统年会及亚太信息系统年会中担任重要角色。作为一位杰出的教育家,其博士生在国际顶尖大学获得教职。魏教授发表了超过200篇期刊与会议论文,根据Scopus统计数据,其成果被引次数超过5620次,h指数为35.