保密管理系

DEPARTMENT OF SECRECY MANAGEMENT

保密管理系创建于2016年,拥有保密管理专业(硕士)。现有教授4人,副教授2人;博士生导师4人,硕士生导师2人。其中,长江学者特聘教授1人,珞珈青年学者2人,楚天学子1人。该系开展本科和研究生层次的保密专业学历教育,培养兼懂技术、法律和管理的复合型保密专门人才,同时开展保密岗位培训、在职教育和保密科研工作。该系以保密管理学科建设为龙头,重点在保密制度、网络空间安全、大数据安全、保密技术以及保密法规等领域展开研究。通过承担一批国家及省部级科研项目,该系加快推进保密学科建设,并进一步实现学科间的融合,力争做到技术领军、科研领先。

Founded in 2016, the department of secrecy management has 4 full professors, 2 associate professors. Among them, 4 are doctoral supervisors and 2 are master supervisors. There are 1 Chang Jiang Distinguished Professor, 2 Luojia Young Scholars, and 1 Chutian Scholar. The department carries out professional education in secrecy at both undergraduate and graduate levels and offers personnel training for students to become secrecy experts who understand technology, law and management. The department carries out job training in secrecy field, on-the-job education, but also provides services in secrecy field. Based on the development of secrecy management disciplines, the department focuses its research on secrecy system, cyberspace security, big data security, secrecy technology, and secrecy regulations. By undertaking a number of national, provincial, and ministerial level scientific research projects, the department contributes to the development of secrecy disciplines, and integration between different disciplines while striving to achieve leadership with regard to both secrecy technology and scientific research.

主  任:邓胜利

副主任:洪  亮

保密管理系(按姓氏拼音顺序排列)

陈   君     邓胜利     董   克     范   昊     洪   亮